Zwart of wit

Zwart of wit

Zwart of wit, dik of dun, gezond of ongezond, veel of weinig, ….. Anders gezegd je denkt het is het één of het andere. Maar tussen zwart en wit zit een hele regenboog aan kleuren, mogelijkheden en oplossingen.

Welke kant zie jij vooral bij jezelf? Zwart of wit?

Als je de wereld ziet als het één of het andere, dan kun je ook zo naar jezelf kijken. Dan kijk je naar wat je allemaal wel hebt bereikt en ben je trots en tevreden over jezelf. Of je focus ligt op wat je allemaal niet hebt bereikt, dan ben je teleurgesteld en ontevreden over jezelf.  Waar richt jij je aandacht op? Op wat je wel of op wat je niet bereikt?

Focus jij je op wat je allemaal niet lukt?

Ligt jouw focus vooral op wat je allemaal niet lukt? Of als je iets bereikt hebt en je krijgt een compliment, dan bedenk je van alles wat beter kan of wat niet gelukt is? Of je gelooft niet dat het compliment gemeend is? Hierdoor voel jij je, ondanks complimenten toch ontevreden en mislukt? Als je dit soort gedachtes hebt, dan blijf je ontevreden en teleurgesteld over jezelf. Maar misschien leg je de lat voor jezelf zo hoog, dat het bijna onmogelijk is om aan je eigen verwachtingen te voldoen. Dan blijf je dit patroon van niet tevreden zijn met jezelf maar herhalen. Door inzicht en door je focus te veranderen naar wat je allemaal wel lukt, kun je dit patroon doorbreken. Dan zie je weer nieuwe mogelijkheden en oplossingen om het anders te doen, zodat je blijk kunt zijn met jezelf.

 

Wil je graag inzicht in zwart-wit denken en de invloed op te veel eten? Boek dan een gratis telefonische sessie afvallen-door-inzicht sessie.

Wil je meer lezen over de redenen om te veel te eten? Klik hier.

  • Kijk hier of ‘Nieuwe eetpatronen’ iets voor jou is. Neem meteen contact met me op: T: 06-30180602 E: petra@eetpatronen.nl of laat hieronder een bericht achter:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *